folket i bloggen


Det händer ju att folk undrar och frågar om vilka mina snygga vänner är egentligen, så här är en liten presentation av folk som har varit med i bloggen mer än någon enstaka gång på senare. Ett helt gäng fina personer kommer här:


ANNA (CARLSSON) och jag lärde känna varandra på Ljungskile men blev nära vänner först när vi var med i samma operaprojekt förra hösten. Fort, så fort att vi nästan inte hann med, blev hon helt oumbärlig för mig. Vi är rätt olika och ändå skrattar folk åt hur lika vi pratar. Hon läser till klassisk sångpedagog precis som jag och förutom sången och det delar vi en förkärlek för genusdiskussioner, romantiska komedier och choklad, och har likadana prickiga klänningar (med oflit). Ofta refererad till som min ena bästis.


ANNA (HAMNEBO) och jag gick på musiklinjen på SVF ihop när det begav sig och hade en jazzensemble tillsammans redan då - min allra första. Nu är hon snart färdig läkare men spelar fortfarande bas så himla grymt förstås. Dessutom har vi sjungit länge i Härlanda kammarkör tillsammans. Anna är en av de klokaste personer jag vet och bara lite mindre drastisk än jag.


BERSA heter ju inte egentligen Bersa utan Karin, men hon kallades för Bersa (en förvrängning av hennes efternamn) på SVF där vi lärde känna varandra, så det namnet har fastnat. Efter SVF tog jag med henne till Härlanda kammarkör när den startade, också hon en fröjd att ha bredvid sig i sopranstämman. Nu är hon en av mina få vänner som man faktiskt kan träffa alldeles spontant, allra helst för en eftermiddagsfika eller en promenad, och det finns alltid lika mycket att prata om.


ELLINOR var en av de personer jag visste att jag skulle sakna mest när jag slutade i Härlanda kammarkör - men varför sakna någon när man kan umgås även utanför kören? Så det gör vi! Ellinor är sjuksköterska, lika förtjust i frukost som jag och en klippa att ha bredvid sig i sopranstämman. Dessutom fantastisk på att lyssna, prata och tycka om.


JOEL och jag gick på Ljungskile ihop och bildade frampå vårkanten i tvåan en trio ihop med Spogardh. På Ljungskile gick han på jazzlinjen; sedan tog han ett år för att lära sig spela klassisk kontrabas, och kom in på musikerprogrammet på musikhögskolan. Nördar in sig på saker, lär sig dem skitfort, och går sedan vidare. Knepig att förstå men sviker aldrig, aldrig.


JOHAN (BONDESON) och jag lärde känna varandra när vi bodde i samma hus 2007. Snart flyttade jag in i hans kollektiv. Han är den enda person jag hittills har kunnat bo med helt smärtfritt: inte ett enda bråk på fyra år, fast vi i princip bodde i knät på varandra. Johan kan allt som jag inte kan: vara snäll, baka bröd, skruva isär och ihop grejer, trolla med datorn, springa långt och bo i tält. Nu har ju kollektivet upplösts och Johan bor med sin tjej fästmö! Sandra, men vi pratar ändå nästan varje dag, tror jag. Ofta refererad till som min ena bästis.


JOHAN (STRÖMBERG) började i ettan på Ljungskile när jag började tvåan och vi upptäckte fort vår delade indiebakgrund. Nu går han på musikhögskolan i tvåan och hör till ett av de gäng jag träffar mest. Är velig som få men alltid snäll. Kär i Karro men helt omöjlig att få att ställa upp på pussbild fast jag tjatar.


KARIN (LUNDSTRÖM) och jag träffades i Härlanda kammarkör, efter att jag tog dit Sofia som tog dit Karin. :) Hon läste till förskollärare först, men musiken drog för hårt, så nu går hon på musikhögskolan på samma program som Anna och jag, fast i tvåan. Är dessutom med i skolans kammarkör så jag får fortfarande sjunga ihop med henne i kör, hurra! Fina systern Tove som ser likadan ut fast med brunt hår syns också i bloggen ibland.


KAROLINA och jag lärde känna varandra när vi var i Skottland med skolans kammarkör förra våren, och sedan hade jag så många andra bekantskaper i hennes gäng (musiklärartvåorna, dit även Karin och Johan S hör), att vi ändå sågs hela tiden på skolan, och sedan blev det utanför skolan med. Fint! Söt norrländska som kan spela en massa instrument samt alltid får mig att skratta.


MARIA var ursprungligen vän till min gymnasiepojkvän Aron. Förhållandet med honom tog slut förstås men Maria har jag kvar, till min stora förtjusning. Nu är hon pastor, tyvärr i Stockholm, så vi ses inte så ofta som vi skulle vilja. Men när vi gör det är det alltid gött. Maria har fina tatueringar och en fin make, tycker lika mycket om Harry Potter som jag och är en av mina andliga förebilder.


SEBASTIAN var min gitarrist på gymnasiet och vi tillbringade många kvällar med gitarr, låtskrivande och allmänt flams och trams. Sedan flyttade vi till olika städer och det blev som det blev med repandet. Men nu har han haft den goda smaken att flytta tillbaka till Göteborg! Jag brukar säga att han är min enda "normala killkompis" eftersom han har muskler, äter kött och sånt. Märkligt nog går vi ihop som ler och långhalm ändå. :)


SOFIA gick i min klass när jag började på musikhögskolan första vändan. Vi var en "klass" på bara fem blivande instrumentpedagoger med klassisk inriktning, och turligt nog för mig blev jag snabbt vän med underbara Sofia. Nu bor hon i Bulgarien med sin älskling, och spelar violin med allt och alla, till exempel folkmusik från överallt, klassisk musik och så pop med Winhill/Losehill. Sofia förstår allt om mina dramatiska känsloväxlingar. Längtar tills hon flyttar hem igen!


(JOAKIM) SPOGARDH och jag tog lite tid på oss att bli vänner. Liksom med Joel krävdes det ett halvår på Ljungskile innan vi upptäckte att vi gick ganska bra ihop. Och nu är han och Joel mina favoritmusiker alla kategorier. Stört allmänbildad person som kan allt om kungar och krig och sånt. Dessutom helt grym slagverkare som kan spela ungefär vad som helst och går i tvåan på musikerprogrammet. Bra på att kramas nu när jag lärt honom. :)


ÅSE var min mesta klasskamrat på Ljungskile, det vill säga den enda andra jazzsångerskan. Vi gick två år ihop, bodde i rummen bredvid varandra i korridoren, och tog många promenader för att ventilera sången, känslorna och våra hopplösa, underbara musiker. Nu läser hon statsvetarprogrammet och är fortfarande en av de mest musikaliskt allmänbildade personer som finns. Samt rolig, alltid snygg och allmänt fantastisk.

No comments :

Post a Comment