tärnasjö - syterFjällaffären! Bästa sortens affär. För i fjällen är man sugen på allt (ja nästan, inte äckliga konserverade korvar kanske) och de här affärerna lyckas liksom med att ha allt (ja nästan, inte sånt som inte går at frakta hit på vintern och förvara här i ett halvår). Längs den här leden fanns det affär i varje stuga, hurra!


Första milen den här dagen gick längs med en sjö i ganska enformig björkskog. Jag roade mig med vädrets skiftningar över sjön.


Frampå eftermiddagen, just när vi höll på att korsa sjön över en hel mängd hängbroar och en massa små holmar, kände vi de första regndropparna och började packa in oss själva och packningen i regnkläder.


Det blev inte så mycket med det regnet sen, inte över oss i alla fall, men vi fick nöjet att betrakta regnet på avstånd, något av det vackraste jag vet.


På andra sidan sjön väntade en brant backe. Jag som ju var sjuk blev redigt grinig och fick kliva långsamt och ta en tablett. Och när jag mådde bättre efter en liten stund och vi kom upp för branten belönades vi med underbar utsikt.


Och efter en vacker promenad däruppe på platån kom vi fram till Syterstugan, vars vedskjul ser ut såhär.

***

This day we followed a long lake for ten kilometers and watched the weather change. In the afternoon we felt a few raindrops and got ready for heavier rain, but we missed most of it. Instead we watched the rain from afar, one of the most beautiful things I know. When we had crossed the lake over a series of bridges we had a rather steep hill in front of us. I was sick and cranky, but I got up there after a while and a painkiller. We were rewarded with the most fantastic view.

1 comment :