andlös igen


Första gången jag var i Abisko var sommaren 2003. Jag hade bara varit i fjällen på vintern - och aldrig längre norrut än Dalarna - och till och med det var tio år sedan då. Jag visste inte alls vad jag skulle vänta mig. Jag bodde i ett tältläger med Fältbiologerna (som jag inte var aktiv i annars) och kände ingen när jag kom. Jag kände bara att fjällen var något jag ville till. Jag mest packade så gott jag kunde och satte mig på tåget.

Och jag hade en helt fantastisk resa. Jag var helt knockad, andlös. Det var en fjällförälskelse som jag hoppas ska vara för livet som började då, trots att vi bodde i tältläger i en myggig björkskog och bara gjorde dagsturer upp på kalfjället. De här bilderna är från den resan, tagna med min fina lilla Nikon Coolpix 2100:


Fyra fjällvandringar senare är det dags igen nu idag. Vandringarna blir bättre och bättre hela tiden i och med att jag skaffar bättre utrustning och lär mig hur jag ska packa, resa, bo, äta och vandra så att det passar just mig. Andlösheten är kvar men känslan av att vara knockad är utbytt i en vansinnig fjällglädje. I år blir det en kortis på bara sex vandringsdagar eftersom vi fick klämma in semestern mellan jobb och skola. Vi ska gå Ammarnäs - Hemavan i Vindelfjällen, sydligaste delen av Kungsleden. Jag har längtat så!

Jag har schemalagt lite bilder från veckan som gick medan jag är borta. Vi ses i nästa vecka!

***

The first time I went hiking in the mountains was in 2003. I didn't know at all what to expect. I went on a (somewhat) organised trip with Fältbiologerna, a Swedish organisation for young people interested in nature, where I knew no-one. And I had an amazing trip. That trip knocked me over completely and left me breathless and it started a love in me for hiking that I hope will last for the rest of my life. The photos above are from that trip, taken with my trusty Nikon Coolpix 2100.

Four trips later it's time for me to leave again. The hikes have become better and better with the years, since I've bought better equipment and learned how to pack, travel, sleep, eat and walk in a way that best suits me. This year will be a short trip with only six days of walking, it was all we could fit in between jobs and school. I've longed for it so much!

I've scheduled some posts with photos from this past week. See you next week!


M83 | Midnight City

No comments :

Post a Comment