överlevnadsstrategin



Jag är ganska värmekänslig som ni vet och dagar som denna krävs det rena överlevnadsstrategier för att jag alls ska klara att gå ut. Såhär gjorde jag: tog vagnen hem till mamma och pappa, lånade mammas cykel, tog mig upp till sjön och låg på bryggan, så att jag närapå kunde rulla ned i vattnet med sisådär tio minuters mellanrum. Sedan cyklade jag ned igen, hängde upp handduk och badkläder (torkställningen i mammas trädgård, med nytvättade lakan och handdukar på ... en av de somrigaste syner jag vet) och åt middag med familjen. (Vet inte om ni har tänkt på det ni som umgås med mig, men i min familj är vi mycket för att slå upp saker, helst genast. Här har vi råkat börja fundera på hur matsmältningen egentligen fungerar ...)

Air | All I Need

efter jobbet



Efter jobbet kanske man till exempel åker in till byn (nix, jag kommer inte att säga "in till stan" om Stenungsund) och äter middag. Senare kanske man tar en kvällspromenad eller går ner och badar eller spelar lite godnattmusik ihop. Jag kan nästan inte tro att det är sant att man plötsligt har en sisådär tjugo nya fantastiska människor i sin umgängeskrets, alldeles gratis, och att jag får träffa dem stup i kvarten. Hur gjorde jag det?

***

After work we might go out for dinner. Later we may take an evening walk or take an evening swim or play some goodnight music together. I can hardly believe that suddenly I have about twenty new amazing people among my friends, just because we work together, and that I get to see them all the time. How did I do that?

Dirty Projectors | Two Doves

steer clear



Det verkar som att jag behöver en liten bloggpaus. Dels har jag börjat sommarjobba på allvar och medan jag vänjer mig vid allt det nya har jag svårt att hitta tid att fota, dels är jag ganska låg just nu - framför allt låg på energi och drivkraft - och tillbringar det mesta av min lediga tid i soffan framför några avsnitt av Glee. Med bloggpaus menar jag nog inte att jag inte kommer blogga alls; bara inte lika ofta, och kanske oregelbundet. Men jag behöver vila helt enkelt och när jag vilar har jag sällan något att fota eller skriva om. Jag tänker att jag bara får vänta ut det, så kommer det nog igång igen så småningom. Om inte annat har jag snart slut på Glee-avsnitt ...

***

It seems like I need a blog break. I've started my summer job now and while I'm adjusting to all the new experiences it's hard to find time to take photos. I'm also a little down right now - low on energy most of all - and I spend most of my free time in the couch watching Glee. By blog break I probably don't mean I'm not going to blog at all; just not as often, and not regulary. But I simply need to rest, and when I rest I rarely have anything to photograph or write about. I'm thinking I'll just have to wait it out, and sooner or later I'll be back in my groove. If nothing else I'll be running out of Glee episodes soon ...

John Mayer | In Your Atmosphere

konst och historier



Igår kväll var Kristoffer och jag på Konstmuseet och såg två utställningen; New Nordic Photography (som jag gillade till stora delar) och Close Your Eyes And Tell Me What You See (som jag tyckte var ganska äcklig till stora delar; varför måste så mycket av den moderna konsten vara så äcklig jämt? Varför måste saker se ut som mögel och sånt? Bluäääh).

För övrigt har jag börjat (börjat? Jag har hållit på att reflektera över detta i några år) tänka på att jag inte bryr mig om konst om jag det inte finns historier. Utställningar ger mig mycket mer när konstnärens kommentarer finns med. Jag vill veta vem det är på bilden och varför den togs (framför allt varför!), och gärna en tanke eller två. Hm. Jag ska utveckla detta lite mer och höra av mig när jag har tänkt ut vad denna insikt kan tänkas få för konsekvenser. Är jag verkligen så grund att jag inte kan tänka mig in i konst själv, utan måste ha konstnärens klargörande idéer?

***

Last night Kristoffer and I went to Konstmuseet to see two exhibitions: New Nordic Photography (which I appreciated for the most part) and Close Your Eyes And Tell Me What You See (which I thought was pretty gross for the most part; why must so much of the modern art be disgusting? Why do things have to look like mold? Bluäääh.)

I've been starting (starting? I've been thinking about this for a few years) to think about the fact that I don't care for art without stories. Exhibitions give me so much more when the artist's comments are there. I want to know who's in the picture and why it was taken (most of all why!), and I'd love a thought or two about it. Hm. I'll work on these thoughts and get back to you when I know what consequences this insight might have. Am I really so shallow that I cannot think about works of art by myself, without the artist's clarifying ideas?


Björk | Unravel

allt på ett kort



Förra gången jag såg bob hund live tänkte jag så mycket på förr, på nostalgi och mitt tonårsjag, eftersom det är ett band som jag älskade så mycket förr och sedan nästan har glömt bort. Men igår kunde jag njuta av konserten i nutiden, så som den var just precis igår kväll, och det var bra, det var en bra konsert. Och det funkar fortfarande: Jag blir fortfarande glad.

***

Last time I saw bob hund live I thought so much about the past, about nostalgia and my teenage self, since it's a band I used to love so much back then, but since then almost forgotten. But last night I could enjoy the concert right now, just like it was last night, and it was good, it was a good concert. And it still works: It still makes me happy.

bob hund | Allt på ett kort

andras fina bloggar


Nu när jag är borta över helgen (på en till utbildningshelg inför sommarjobbet) tänkte jag bjuda på lite länkar till några prima bloggar som jag läser. Alla är inte renodlade fotobloggar (vad nu det är), men alla är väldigt inspirerande på något eller många sätt. Alla bilder har jag lånat från deras respektive bloggar.

Det enda de alla har gemensamt är att de drivs av folk som inte bara är duktiga på det de gör utan dessutom verkar så himla trevliga. Jag skulle bra gärna vilja fika med dem allihop! (Det slår mig nu att det kanske är ett kriterium för att jag ska vilja följa en blogg? Tål att tänkas på!)

- - -


Hilda Grahnat. Jag kan bli lite kär i henne ibland! Särskilt i hennes bilder då förstås. De är galet inspirerande! Dessutom verkar det som att hon har gått på SVF, och det ger ju som vi vet extrapoäng i min bok.


En liten hemlis om mig är att när andra pratar om vad för sorts klänning de skulle vilja gifta sig i eller vad de ska bjuda på för mat, då tänker jag bara på tre saker: vilka vänner jag skulle vilja spelade under vigseln (och om jag ska komponera ingångsmusiken själv? Skulle jag aldrig få för Viktor om jag gifter mig med honom, hans kompositionsstil är mycket jazzigare och mindre sliskig än min), vilket storband som ska spela till dansen, och vilken fotograf jag skulle vilja ha. Förra sommaren började Hilda Grahnat posta bröllopsbilder hon tagit i sin blogg och jag trillade nästan av stolen. Det enda som är negativt med att hon nu startat en bröllopsfotografhemsida är att om jag gifter mig någon gång kommer hon ha blivit så populär och dyr vid det laget att jag inte kommer ha råd med henne. Nåja, tills dess njuter jag av hennes underbara bilder.

- - -


Annika Bäckström är blivande reklammakare som hon själv säger, och fyller sin blogg med vardagsfoton, illustrationer, pyssel, animationer och en massa annat. Alltihop är galet kreativt och roligt! (Klicka på Ideas by Heart för att se den jättefina filmen!)


- - -


Ingrid Bergström Nilsson gör pyssel och äventyr av allt. Hon har en hel kategori blogginlägg med bara paketinslagningar! Hon är också grym på maskeradutklädslar och pollockpyssel.


- - -


Karin Wåhlberg bor i London (inspirerande grej 1) och bloggar både sina vardagsfoton och sina projekt i en ganska perfekt blandning (inspirerande grej 2).


- - -



Isabelle Norman Sällström gör grafiska tryck i det egna företaget Isa Form. Bloggen handlar en del om det och en del om hennes liv och familj. Jag gillart! Inte bara för att hon är grymt duktig utan kanske ännu mer för att hon är så himla rolig. :)

(Sidenote: Det här fina trycket har jag hemma på min vägg. Jag fick det i present eftersom jag hittade på namn åt det och de andra i samma serie. Kul va!)






***

Time to share some inspiring blogs I follow. All photos belong to the photographers; click the links!

tapeter



Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Härliga tider! Eller i alla fall i Johans rum. Här renoverar man bara ett rum i taget. Tack och lov! Annars hade jag aldrig orkat. Jag är verkligen inte en såndär doer som bara går från projekt till projekt or bara fortsätta arbeta hur länge som helst. Jag gillar att fika emellan.

***

This is what it looks like at our place right now. Good times! Or at least in Johan's room. We only renovate one room at a time. Thank God! Otherwise I never would have made it. I'm really not one of those doers who can go from project to project and just keep working relentlessly. I like to fika in between.

the Submarines | Xavia

sjukt många bilder på mitt hår

























Jag blev inspirerad av Sandra Jutos fina hårsummering och bestämde mig för att göra en egen. Alla olika klippningar och färger finns förstås inte på bild - det tog ett tag innan jag kom på att det kunde vara kul att dokumentera sånt, så från några år finns bara enstaka bilder, i alla fall som jag själv har. De första är från 2002 och sedan är det i kronologisk ordning.

(Åh, vad det är roligt att ändra på håret ... Just nu saknar jag mitt blåa hår! Jag håller på och spara ihop små kronor i taget så att jag kan färga om det när det har vuxit ut igen! Jag blir nämligen lycklig bara av att titta på bilderna av det. Åh, vill vill. (Men när jag väl sitter där kommer jag säkert komma och tänka på alla andra fina färger som finns ... :)))

***

I was inspired by Sandra Juto's beautiful hair summary and decided to make my own. I don't have all the different cuts and colors on photos - it took some time before I realised it could be fun to document these things, so from a several years I only have a few photos. The first ones are from 2002 and then they are in chronological order.

(Oh, it's so much fun to change my hair ... Right now I miss my blue hair! I'm saving a few pennies here and there so I can dye it bkue again when it's grown longer. It makes me happy just looking at the photos! Ooo, I want to. (But once I'm there I'll probably just think of all the other pretty colors I could have ... :)))


Steget | Baby Baby Baby